zaterdag 9 februari 2019

Ontdek het mooie Frankrijk op de fiets!

Bewonder de vallei van de Vienne
Wie Frankrijk eens op een andere manier wil ontdekken, pakt de fiets: er zijn voor de actieve vakantieganger prachtige fietsroutes uitgestippeld die je de gelegenheid geven het ene mooie dorpje na het andere te ontdekken en daarnaast zijn er ook heel wat historische steden te bewonderen. Dat de fietspaden niet altijd vlak zijn maar zo nu en dan leiden naar behoorlijke klimmetjes, maakt van je vakantie een regelrechte uitdaging! Ga op bezoek in Normandië, de Somme- en de Loirestreek en keer terug met  gespierde kuiten. Ondertussen geniet je van ontelbare zonnebloemvelden, kastelen, gezellige terrasjes, vakwerkhuisjes, fladderende vlinders, zeldzame libellen en panoramische uitzichten!


Haal route nummer 39 (Entre Chinon en la vallée de la Vienne) op bij het Bureau de Tourisme en bewonder de vallei van de Vienne

Fiets mee op route nummer 39, 20 kilometer lang, in de omgeving van Chinon langs druivenvelden en zonnebloemvelden en bewonder de vallei van de Vienne. Beklim de heuvels, laat je verrassen door prachtige uitzichten over de Franse velden en over de stad Chinon. 
Aansluitend kun je de historische binnenstad met zijn Middeleeuwse huisjes bezoeken. Wedden dat je met mooie foto’s weer huiswaarts keert? 


Zomaar wat Dimpey toekomstfeitjes 

Hebben we alles mee?
Of hij dit jaar ook weer meereist? We laten het altijd maar aan hem over. Heeft hij het nog naar zijn zin? Wil hij überhaupt nog mee? Hij is tenslotte niet meer één van de jongsten. Soms denk ik er wel eens aan een oppas te zoeken waarmee hij ook vertrouwd is. Gewoon, lekker thuisblijven in zijn eigen omgeving die hem volop mogelijkheden biedt: een grasveld zover zijn ogen reiken, bomen om in te klimmen, bedjes van bladeren om op te slapen, labyrinten van haagjes om lekker in te verdwalen. Of met andere woorden: een gebied waar bijen hem in slaap zoemen en waar prachtige fluitconcerten door vogels gegeven worden. En wat dacht je van al die muizen, die hem uitdagen. Wat wil hij nog meer? Alhoewel, een aantal weken geleden kwam de camper weer naar buiten. En raad eens wie er als eerste in zat?  Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop bij www.boekscout.nl. 


© Copyright Corawriter 2018Geen opmerkingen:

Een reactie posten