maandag 18 februari 2019

Long - kleine Franse parel aan de Somme met een groot aanbod in cultuur en natuur


Het plaatsje Long aan de Somme
Het kleine plaatsje Long zal je doen verbazen. Dit minuscule Franse plaatsje aan de Somme heeft wel drie historische gebouwen en een prachtige camperplaats (5 euro per nacht): de kerk met zijn klokkentoren, het prachtige 18e eeuwse kasteel met zijn park en kassen, én de waterkrachtcentrale gebouwd in 1902. De stijl van het kasteel is typisch voor deze eerder genoemde eeuw. De bijbehorende serre ligt aan de Somme. 

Vanuit Long kun je mooie fietstochten maken langs de Somme. Kilometers plezier gegarandeerd! Fiets mee langs deze rivier met fladderende vlinders en bijzondere libellen. Kano’s, pleziervaartuigen en woonboten vergezellen je vanaf de Somme. Ga je westwaarts, dan rijd je richting Abbeville en Saint-Valery-sur-Somme. Rijd je oostwaarts, dan nader je de stad Amiens met zijn gotische kathedraal. Of breng een bezoekje aan het archeologisch park van Samara gelegen aan deze fietsroute.

Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop op www.boekscout.nl.  

© Copyright Corawriter 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten