dinsdag 7 augustus 2018

Dimpey 13 jaar!Met grappige wetenswaardigheden en Frankrijktips:

Een ontluikende vriendschap veilig achter de lijn
Natuurlijk biedt de camping ook altijd gelegenheid om nieuwe ‘campeervriendschappen’ te maken. Die zijn er in diverse vormen: Ten eerste heb je de langzaam ontluikende vriendschappen die beginnen met het wat naar elkaar staren waardoor een langzaam groeiende vriendschap ontstaat, zoals op de camping bij Lac du Der. Ieder bleef toen braaf achter de lijn, een tijdelijke grens, uitgerold door de campingeigenaar voor technisch onderhoud.

Dan heb je ook altijd nog de agressievelingen. Bijvoorbeeld op de camperplaats in Saint-Valery-en-Caux (Normandië). Een woeste Minoes probeerde behoorlijk indruk op ons viervoetige reisgenootje  te maken door hard op de voorruit te bonken. Onze avond werd al snel in het donker voortgezet met de gordijnen dicht…Tot slot zijn er de campinggasten die de rust zelve blijven en op nette afstand ons tijgertje in de gaten houden: zoals in het plaatsje Long waar een oude Franse heer in zijn chalet verbleef met zijn bejaarde hond, gelegen tegenover onze camper op de camperplaats. Fikkie vond het allemaal wel interessant, dat gescharrel van de campergasten, bezien van achter zijn hekje. En hij hield het veilig bij de oog-contact-vriendschap. Zo zie je maar, als iedereen op zijn eigen stukje blijft of elkaar accepteert, komt het allemaal goed!


Frankrijktip: 

Bezoek Île de Bréhat: het bloemeneiland met de roze rotsen

Grillige rotsformaties op Île de Bréhat
Île de Bréhat is een wel heel bijzonder eilandje gelegen aan de noordkust van Bretagne. Trek er een dag voor uit om het eiland, dat verdeeld is in een noordelijk en zuidelijk deel, op je gemak te bezoeken. De sfeervolle smalle paden nodigen je uit om heel het eiland rond te kuieren. Geniet van de mooie uitzichten over zee, de exotische bloemen en planten, het glooiende groene landschap en breng een bezoekje aan de Chapelle Saint-Michel, en de twee vuurtorens Phare du Rosedo en Phare du Paon. Kenmerkend voor Noord-Bretagne en voor Île de Bréhat zijn de grillige en roze gekleurde rotsen.
Deze parel badend aan Het Kanaal is 318 hectare groot, heeft een lengte van 3,5 kilometer en herbergt zo’n 300 inwoners. Je kunt er rustig wandelen omdat de rotsachtige paden exclusief zijn gereserveerd voor de wandelaars. Je bezoek aan dit eiland maak je helemaal compleet door vooraf in te schepen voor een mini-cruise. De schipper neemt  je 45 minuten lang mee voor een tour rond het eiland. Geniet van Île de Bréhat en bewonder de rotsformaties. Vervolgens meert de rondvaartboot aan bij Port-Clos van Île de Bréhat. De plaatselijke VVV weet je alles over het eiland te vertellen! Uiteraard zijn er ook  souvenirwinkeltjes en een gezellig Frans pleintje waar restaurants met lokale lekkernijen zich gecentreerd hebben.

Wil je ook mee op mini-cruise en vervolgens een bezoekje brengen aan Île de Bréhat? Inschepen doe je bij pointe de l’Arcouest (Ploubazlanec), Bretagne. Voor vertrektijden, tickets en prijzen informeer je bij het loket waar je inscheept. Een camperplaats vind je op zo’n 500 meter afstand.
Copyright Corawriter 2018 ©

Geen opmerkingen:

Een reactie posten