dinsdag 31 juli 2018

Dimpey 13 jaar!

Met grappige wetenswaardigheden en Frankrijktips: 


Ons bijzondere reisgenootje reisde bijna 10 jaar mee!
Wist je dat ons bijzondere reisgenootje genaamd Dimpey bijna 10 jaar met de camper meereisde? Zo heeft hij een viertal landen, buiten Nederland, bezocht: België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Zijn dichtst bij zijnde camperplaats was een halve kilometer van zijn thuisadres, en zijn meest verre reis was naar Champtocé-sur-Loire, in de Loirestreek, zo’n 685 kilometer van zijn huis vandaan. Het katertje liep altijd onaangelijnd en
bezocht tijdens een vakantie zo’n 10 camperplaatsen en/of campings.

Frankrijktip: 

Bezoek Le Tréport en ontdek de hoogste krijtrots van Europa
Bezoek de hoogste klif van Europa
Wie op zoek is naar een gezellige kustplaats met prachtige panorama's, moet zeker eens Le Tréport bezoeken. Parkeer hier je camper op de hoogste krijtrots van Europa en geniet van fabelachtige uitzichten. In de avonduren transformeert Le Tréport in een sprookjesachtige belevenis: de stad is dan schitterend verlicht. 
Wandelliefhebbers starten bovenop de falaises op de GR21-route die tot aan Le Havre grotendeels langs de kustlijn loopt. Maar wil je liever de sfeervolle plaats Le Tréport bezoeken, neem dan de lift naar beneden: de Funiculaire uit 1908 met in 2006 gemonteerde liftcabines laten je in zo'n 3 minuten naar beneden 'suizen'. Geniet van de brede promenade en de talrijke visrestaurants. Het loont zeker de moeite waard om rond te struinen door de oude vissersstad met gezellige terrassen.


Tip:

Bezoek het nabij gelegen Mers-les-Bains waar de belle-époquevilla's baden in het zonlicht. Copyright 2018 Corawriter  ©

Geen opmerkingen:

Een reactie posten