donderdag 15 maart 2018

Reis met ons mee van Amiens naar Villandry! Deze week tip 5:

Domfront: middeleeuwse stad in Normandië
  

In de sfeer van Château-Thierry

Het park bij de ruïnes in Domfront 
Domfront in Normandië is een bezoekje meer dan waard! Deze stad heeft zijn middeleeuwse uiterlijk bewaard en herbergt vakwerkhuisjes, charmante pleintjes en steegjes, typische herenhuizen en binnenkoeren. Maak de klim naar boven richting de stadswallen en laat je verrassen door het park bij de ruïnes van het kasteel. In deze groene oase word je getrakteerd op panoramische uitzichten over de stad Domfront en de glooiende heuvels van Normandië. Voor de kinderen is er een speeltuin en voor bloemenliefhebbers prachtige aangelegde borders in mooie kleurrijke composities. Om de omgeving van het typische normandische landschap te leren kennen, haal je de wandelroute nummer 1 op bij de plaatselijke Bureau de Tourisme. Via deze route maak je kennis met de vakwerkhuisjes in Domfront, en struin je door het groen over rotsige paden. Opmerkelijk is dat de route zich rond Domfront slingert waardoor deze middeleeuwse stad elke keer vanuit een andere invalshoek zich presenteert. Wandel door het zacht hellende landschap met weiden met lome koeien en fruitboompjes. Krekels tjilpen en talrijke vlinders wijzen je de weg door dit lieflijke bloemrijke landschap: boeketten van hortensia, clematissen en roosjes bloeien in de zomer volop! 
Uiteraard geven we je ook gelijk een mooie campingtip mee. Die vind je onderaan de tekst. Want als je toch enkele dagen besluit te verblijven in Domfront, bewonder dan ook gelijk het berglandschap van Normandië: de Suisse Normande tussen Thury-Harcourt en Clécy, zo’n 50 kilometer ten noorden van Domfront. Neem je fototoestel mee want hier ga jij prachtige plaatjes schieten!



Zomaar wat Dimpey ‘kampeervriendschappen'


Een ontluikende vriendschap veilig achter de lijn
Natuurlijk biedt de camping ook altijd gelegenheid om nieuwe ‘kampeervriendschappen’ te maken.
Die zijn er in diverse vormen. Wij onderscheiden er drie: ten eerste heb je de langzaam ontluikende vriendschappen die beginnen met het naar elkaar staren waardoor er een bepaalde affectie ontstaat, zoals we zagen op de camping bij Lac du Der. Ieder bleef braaf achter de lijn, een tijdelijke grens, uitgerold door de campingeigenaar voor technisch onderhoud.
Ten tweede heb je de agressievelingen. Eén van hen kwamen we tegen op de camperplaats in Saint-Valery-en-Caux. Een woeste Minoes probeerde behoorlijk indruk op ons viervoetige reisgenootje te maken door hard op de voorruit te bonken. Onze avond werd al snel in het donker voortgezet met de gordijnen dicht...
De oog-contact-vriendschap
Tot slot zijn er de campinggasten die de rust zelve blijven en op nette afstand ons tijgertje in de gaten houden: zoals in het plaatsje Long waar een oude Franse heer in zijn chalet verbleef met zijn bejaarde hond, gelegen tegenover onze camper op de camperplaats. Fikkie vond het allemaal wel interessant, dat gescharrel van de camper-
gasten, bezien van achter zijn hekje. En hij hield het veilig bij de oog-contact-vriendschap. Zo zie je maar, als iedereen op zijn eigen stukje blijft of elkaar accepteert, komt het allemaal goed!


Campingtip:
Camping Municipal du Champ Passais
Rue du Champ Passais
61700 Domfront
Camping Municipal du Champ Passais biedt mooie groene plaatsen aan die ruim van opzet zijn. Het sanitair is netjes en schoon. Voor de camper betaal je 9,50 euro (tarief 2017) per nacht inclusief stroom en met gebruik van sanitair en afname water voor de camper.

Volgende editie – vrijdag 30 maart 
Tip 6: Bezoek Château de Villandry waar tuin, kasteel en de Loirevallei samen smelten tot één geheel

Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop op www.boekscout.nl en te bestellen bij elke boekhandel met het ISBN nummer: 9789402235630

© Copyright Corawriter 2018


Geen opmerkingen:

Een reactie posten