zaterdag 17 december 2016

Van bos tot meer en van kasteel tot kathedraal: maak kennis met hun markante bewoners!


Wat er aan vooraf ging:
Tip 1:
Maak een wandeling door het Vijlenerbos: het hoogst gelegen bos van Nederland (12 november 2016)
Tip 2:
Laat je verwonderen over de grootste wilde vogel van Frankrijk bij Lac du Der (19 november 2016)
Tip 3:
Bezoek het grootste middeleeuwse kasteel van Europa in het Franse Sedan (3 december 2016)
Tip 4:
Bezoek de grootste kathedraal van Frankrijk in Reims

De Cathedrale Notre-Dame in Reims
Bezoek de grootste kathedraal van Frankrijk in Reims: in 1211 werd de eerste steen gelegd en in 1285 het indrukwekkende interieur afgewerkt. Duizenden beelden heten je welkom. Versteend in gekromde gewelven. Sommige gevleugeld, anderen alleen of in paren. Heel bijzonder is de glimlachende engel.
Beelden waken over het interieur
Bezoek bij voorkeur het godshuis in de latere middaguren wanneer de zonnestralen de indrukwekkende gevel bijna op lijkt te lichten. Bovendien is het glas-in-lood aan de binnenkant dan extra kleurrijk. Ook  daar zijn in de gevel stenen figuren in nisjes voor altijd verankerd. Een roosvenster in het midden ervan is een meesterwerk uit de 13e eeuw.
De kathedraal van binnen oogt sober, mรกรกr imposant. Bij het naar boven kijken, duizel je toch bijna even weg. Glas-in-lood, majestueuze pilaren, sfeer en gotiek, en niet te vergeten de fabelachtige beelden kenmerken deze kathedraal. Vrij te bezoeken met uitzondering van de torens en hogere gedeelten. Die zijn met een betaalde rondleiding te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.cathedrale-reims.com.

© Copyright Corawriter 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten