maandag 26 december 2016

Durf jij op avontuur in de Cletemspolder vlakbij Groede?

Waag jij het erop je 'bammetjes' op te eten aan deze picknicktafel?
Het is winter en de natuur is op zijn retour. Kale bomen, zompige graslanden, uitgebloeide bloemen en graslanden en kreken die uit lijken te dampen door de laaghangende bewolking. Natuurgebieden liggen er verstild en soms saai bij. Maar niet in de Cletemspolder vlakbij Groede! Want hier kun je op avontuur en ontdekkingstocht! Bewandel de paden tussen de groene struwelen waar oranje bessen van de duindoorn zorgen voor knallend vuurwerk, beklim het uitkijkpunt, steek de kreek over met het trekvlot en keer terug via de wiebelende hangbrug! Of waag je eens op de stapstenen om je wandeltocht nog spannender te maken! Kijk wel uit voor het loslopend wild dat je zomaar het pad verspert of de picknickbank als ‘krabpaal’ gebruikt. Durf dan nog maar eens aan te schuiven met je ‘bammetjes’ met deze bijzondere ‘natuurcollega’s’! Hun baldadigheid wordt helemaal tentoongespreid wanneer ze de houten trap barricaderen met hun kolossale lichaam.
Steek het kreekje over via de hangbrug
Het wordt dan een uitdaging om boven te komen en van het mooie uitzicht over de polder te genieten, want afstand houden is aan te raden! Maar als het eenmaal is gelukt, geniet je vanaf een hoger duintje over het grasland, het kreekje waar eenden giebelend hun natuurgeheimen overbrengen, en waar je in de verte mistige contouren kunt ontdekken van mystieke kale bomen en dijkjes waar silhouetten van mensen zich voortbewegen…

De Cletemspolder is een polder tussen Nieuwesluis en Nieuwvliet-Bad, behorende tot de Catspolders. De polder werd ingedijkt in 1613, mede door toedoen van Jacob Cats. Ze is gelegen aan het Wielingen en wordt aan de landzijde begrensd door de Zeeweg en de Clethemsweg. Ze is 18 ha groot. In 2000 werd de polder ingericht tot nieuw natuurgebied, met binnenduintjes achter de reeds bestaande duinen, graslanden, kreken en bosjes.
 

Zeeweg 13
4503 PC  Groede
 
Lees ook:  
Margarethapolder: Eldorado voor weide- en watervogels (23 november 2013)

 
© Copyright Corawriter 2016

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten