maandag 25 maart 2013

Opgepast met de verfkwastHeb jij dat ook wel eens dat je bij  het zien  van sommige kattensnuiten denkt dat er iemand met de verfkwast behoorlijk is uitgeschoten? Er bestaan katten met op hun snoet of lichaam de vreemdste tekeningen.                                                                  
Ook in de dierenwereld zie je de vreemdste, gekste, bijzonderste wezens die in extreme biotopen weten te overleven. Bij het bekijken van een natuurfilm verbaast je het elke keer weer dat er zulke bijzondere schepseltjes op onze aarde leven. Vooral de uiterlijkheden kunnen soms behoorlijk komisch zijn. Heb je wel eens de vacht gezien van jonge zwijntjes? Het lijkt wel of ze pyjaametjes aan hebben! En wat dacht je van dit paard?
Of heb je wel eens gehoord van de Pacifische zeilvis? Deze vis heeft een enorme zeilvin op zijn rug. Met behulp van deze vin kan hij een school vissen zo sturen dat ze dicht bij elkaar blijven zwemmen. Het is dan nog een kwestie van happen aan zijn zwemmend buffet. Ken je de Napoleonwever met zijn knalgele geblondeerde kop? Het is een vogel die voornamelijk in Afrika voorkomt maar wordt in Nederland ook wel in volières gehouden. En wat dacht je van de Zwarte ibis, of beter gezegd van zijn lange kromme snavel. Hij behoort ook tot de vogels. Hij voelt zich als een vis in het water in warme moerasgebieden van Zuid-Europa.
Hoewel er heel wat dieren op onze aarde rondlopen met de vreemdste lichamen, snuiten, uitsteeksels enzovoort, kunnen we ook altijd nog genieten van gewone crèmekleurige wollige schapen en lammetjes of een gitzwarte blinkende kat. En dan is er niet uitgeschoten met de verfkwast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten