zondag 14 juni 2020

Veules les Roses: één van de mooiste dorpjes van Frankrijk


De baai bij Veules les Roses
Veules les Roses is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Dit charmante plaatsje moeten we toch elke keer weer bezoeken: het verleidt je met idyllische straatjes, fleurige hanging baskets en rozenstruiken. Bovendien zijn de huizen uitgevoerd met mooie geverfde gevels. In het centrum vind je een epicerietje waar  schattige mokken te koop zijn. 
Het dorp ligt aan de kust en het is zeker de moeite waard om in de avonduren de baai te bezoeken waar zonsondergangen eindigen in de kleuren violet. Loop over het ponton, waan je midden in de zee en beleef de opspattende golven als een waterkrans om je heen. Zachte kleuren pastel doen de dag overgaan in de schemering. In de verte worden de lichtjes van het naburige plaatsje steeds feller. En wist je dat de Veules het kleinste riviertje van Frankrijk is? Het is 1100 meter lang en wordt omkaderd met prachtige bloemperkjes. Ga op zoek naar de gezellige terrassen en geniet hier van de sfeervolle zomerse gezelligheid.


Op zoek naar meer ontdekkingstochten? Dan is het boek 'Zatte Bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop bij Boekscout.nl© Copyright Corawriter 2020


Geen opmerkingen:

Een reactie posten