zondag 19 januari 2020

Amiens biedt een mix van natuur, cultuur en historie


De kathedraal Notre-Dame in de schemering
We brengen graag een bezoekje aan Amiens. Dat heeft te maken met een combinatie van diverse factoren: de camping met ruime groene plaatsen, het gezellige historische centrum en het fietstochtje langs de Somme met uitzicht op de prachtige kathedraal.

We parkeren onze camper op camping Parc des Cygnes aan de rand van Amiens. Vanaf deze groene idylle fietsen we langs de Somme naar het centrum van de stad. De statige bomen langs het fietspad zorgen voor een mooie groene rit. En in de verte doemt de kathedraal, de grootste gotische van Frankrijk, langzaam op. Een bezoekje aan dit godshuis is zeker aan te raden! Extra aandacht verdienen de gebrandschilderde ramen en de ontelbare ingekaderde stenen figuren met daar weer achter bijzondere schilderingen.  

En als we dan toch in Amiens zijn, gaan we gelijk het historische centrum in. Altijd leuk om even plaats te nemen op een van de gezellige terrassen en te genieten van de Franse mode met een 'grand cafĂ© au lait' erbij geserveerd. Het publiek hier is doorgaans modern gekleed maar iedere Française drukt weer haar eigen persoonlijke stempel op haar outfit. Hierdoor is iedereen uniek! Let ook eens op de oude dametjes met blitse sportschoenen met een glamourtintje. 

Tip: Ontdek ook eens de drijvende tuinen. De hortillonages, zoals ze in Frankrijk genoemd worden, bieden 300 hectare aan kleine eilandjes. Je kunt ze bekijken door de kanalen die ze doorkruisen met een bootje te bevaren of het jaagpad te nemen voor een mooie wandeling!

Op zoek naar meer ontdekkingstochten? Dan is het boek 'Zatte Bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop bij Boekscout.nl


© Copyright Corawriter 2020


Geen opmerkingen:

Een reactie posten