dinsdag 21 februari 2017

Trillen met thrillers: Hemelbrand van auteur Erin Kelly


Stel: je wilt gaan studeren aan een prestigieuze school. Je bent goed ontwikkeld, hebt een duidelijke scriptie geschreven en haalt met gemak de tests. Elk jaar wordt eenmalig een beurs toegekend en je bent al ver in de toelatingsprocedure doorgedrongen. Maar dan zie hem aan je neus voorbij gaan en denk je dat de zoon van Rowan Mac Bride, hoofd van de toelatingscommissie, de beurs ontvangen heeft op frauduleuze wijze. Dit overkomt Darcy Kellaway. Als ook nog eens zijn moeder overlijdt door de indirecte invloed van de vrouw van Rowan, Lydia MacBride, is voor Darcy de maat vol en zint hij op wraak. Hij ontdekt dagboeken van Lydia waar hij geheimen van de MacBrides aan het licht hoopt te brengen. Hij onderneemt diverse acties en wanneer hij een succesvol ondernemer is geworden, probeert hij te integreren in het gezin.
Het verhaal wordt vanuit diverse invalshoeken verteld door verschillende personages. Verleden en heden worden in elkaar verweven. De zoektocht naar de dagboeken loopt door het hele verhaal maar waar zijn ze gebleven en waarom is het jongste familielid – Edie – meegenomen door Kerry, de nieuwbakken vriendin van Felix, de broer van Sophie?
Erin Kelly is een Engelse auteur en een meester in het schrijven van psychologische thrillers met bijzondere persoonlijkheden en spannende verhaallijnen.

Hemelbrand
Erin Kelly
ISBN 978-90-414-2288-0

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten