maandag 29 augustus 2016

Beleef de vrede in Frankrijk in Parc Floral De La Colline Aux Oiseaux in Caen

Tekst:         Cora Verhelst
Fotografie: Ronny Bouwens
De indrukwekkende rozentuin herbergt zo'n 15.000 (!) soorten


Een park dat is opgedragen aan de vrede. Echt waar, die bestaat! En dan nog wel van zo’n 18 hectare groot. In 1994 aangelegd ter ere van de 50-jarige herdenkingsfeesten van de landingen in W.O. II in Normandië. Wat eerst een afvalstortplaats was, is omgetoverd tot een prachtig park met diverse thematuinen: Normandië Miniatuur, Panoramatuin, Dieren uit Normandië, Wereldtuinen, Speeltuin, De Rozentuin, Het Labyrint, Franse Tuinen en Het Huis met de Positieve Energie. Ondanks haar jeugdigheid is de imposante tuin uitgegroeid tot een rijke groene oase waar je al de hectiek van het dagelijkse leven even kan vergeten.
De panoramatuin biedt je een spectaculair uitzicht over Caen
De indrukwekkende rozentuin met 15.000(!) soorten herbergt een romantische fontein en wordt omringd door een diversiteit aan andere groene pareltjes. Vergeet niet het labyrint te bezoeken. Maar pas op! Want het is zoeken naar de uitgang! Elke tuin lijkt zijn eigen karakter te hebben, maar samen vormen ze één groene lappendeken in de historische stad Caen.
De tuin is gestructureerd en overzichtelijk te noemen met handige verwijsbordjes. Licht, zonnig, met stroken gras die je de mogelijkheid bieden om je picknickkleedje neer te leggen. Maar zit je liever op een picknickbank met je Franse stokbroodje, bezoek dan de panoramatuin, die je een magnifiek uitzicht geeft over de historische stad Caen met sprookjesachtige torens, de universiteit van Caen, Abbaye-aux-Hommes en nog veel meer! Of drink je bij voorkeur je Franse wijn onder de bloeiende pergola met uitzicht op de rozentuin?

Eén ding is zeker:  wanneer je de brede paden bewandelt, zal je een rijke schat aan bomen en bloemen ontdekken. Dit wordt een dynamische ontdekkingstocht op het ritme van de vakantie!

De tuin is ook nog eens gratis te bezoeken en alle dagen van de week geopend met uitzondering van 25 december en 1 januari. Ga er snel heen en ervaar hier de vrede!

Parc Floral De La Colline Aux Oiseaux
Av. Amiral Mountbatten
14000 CAEN 

Lees ook:
Berck-sur-Mer: een zee van zandstranden van september 2015
 

© Copyright Corawriter 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten