maandag 30 mei 2016

Vier binnenkort de honderdste aflevering mee met een kistje wijn en de marathon!

Tekst:         Cora Verhelst
Fotografie: Ronny Bouwens
 
Hier zit ik dan weer. Ja hoor. Inderdaad. Achter mijn laptop. En het toetsenbord natuurlijk. Terwijl ik de toetsen in ritmische bewegingen aanraak, stromen de woorden als een kabbelend beekje over het scherm. Om vervolgens als losse componenten samen te smelten tot complete zinnen. Soms met een vleugje humor, drama, of emotie, met hier en daar wat leerzame tips.
Onze eerste foto van Knabbel: wat waren we trots!
Ondertussen ben ik met het aftellen begonnen. Je vraagt je nu natuurlijk af, waarvoor. Ik zie namelijk het nummer 94 bovenaan mijn scherm staan. Dat betekent dat ik nog 6 aantallen verwijderd ben van de 100. Het getal 100 klinkt magisch. Maar 100 keer wat? Nou, 100 x ‘zomaar een stukje’. Zo ben ik eigenlijk begonnen. Ik wilde het schrijven toch een beetje leren, en toen werd ‘zomaar een stukje’ geboren. Ik zit nu namelijk op nummertje 94. Ik ben eigenlijk wel benieuwd waar de honderdste over zal gaan. Dat weet ik namelijk zelf ook nog niet. Of het positief klinkend zal zijn, emotioneel, of vol drama. Ook afhankelijk van de situatie, van mijn gemoedstoestand, en van de tijd van de dag. Of ik wijn op heb of niet. Dat maakt soms ook verschil. Die tip heb ik meegekregen tijdens mijn opleiding ‘journalistiek schrijven’. Als het niet lukt: gewoon een glas wijn nemen, of een stukje gaan wandelen, je gedachten verzetten door wat anders te doen. Ja, die tips krijg je allemaal. Die van het glas wijn, neem ik altijd als eerste. Je kunt je voorstellen dat er al heel wat flessen doorheen zijn gegaan. Ook heb ik veel onderwerpen voorbij zien komen. Soms ontstonden ze gewoon. Andere moest ik stimuleren, of voeden. Er zijn ook ‘zomaar stukjes’ bij die ik nog nooit heb gepubliceerd. Ik zeg het maar even. Want je hebt altijd van die control freaks die dan stiekem al die teksten van mijn weblog gaan tellen. Want dan klopt de telling zeer zeker niet. Dat kan ik je nu al vertellen. Dus bespaar je de moeite.
Niet alleen de wijn, ook de likeur
vloeide rijkelijk tijdens het tot stand komen
van de stukjes
Ik wacht gewoon af op de dingen die komen gaan. Zoals bij het eerste begin. Ben jij die trouwe lezer vanaf december 2012? Als dat het niet het geval is, kan ik je mijn eerste tekstje best aanraden: ‘Knabbel en Babbel in het bos'. Ik weet het nog goed toen ik het voor het eerst publiceerde op mijn weblog. Wat was ik euforisch. Mijn eerste stukje! Omdat de adrenaline zo door mijn lijf denderde, moest ik gelijk een half uur op de crosstrainer. De euforie is niet meer zo hevig als in het begin. Maar goed. Lees die Knabbel en Babbel nog maar eens. Misschien heb je dezelfde euforie als ik toen. Ga je daarna gelijk sporten! Maar dat weer terzijde. Ik moet het afwachten hoe de 100e editie zal zijn. Misschien zijn we dan wel op vakantie. En rijden we door een mooi stukje Frankrijk. Of België. We hebben nog heel wat bijzondere plaatsjes op de planning staan. Hopelijk kan ik je wat toeristische tips meegeven in mijn 100e aflevering. Aangezien de zomer voor de deur staat. Het kan ook zijn dat we dan gewoon in Perkpolder staan op de camping. Of in Postel. Net over de grens van Nederland/België. Met Pasen naar Postel. Ja, daar zijn we inderdaad geweest met de Paasdagen. We hadden schitterend weer! Nee, dat was niet dit jaar. Dat was in 2014. Daar zijn de stukjes ‘een tipje van de lente opgelicht’ (april 2014) en ‘schildpadden aan de schelde’ (juni 2014) ontstaan. Ja, je moet er inderdaad op uit om je fantasie te prikkelen. En al schrijvende, komt het vaak vanzelf. En dat glas wijn? Dat zal vast een heel kistje worden bij de honderdste! Wat zal ik dan euforisch zijn. Loop ik gelijk de marathon!

Lees ook:
'Knabbel en Babbel in het bos' en 'Zatte bramen' van december 2012

Copyright Corawriter 2016

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten