woensdag 17 september 2014

Zomers herfstcadeautje


Gehakkelde aurelia op hemelsleutel

We krijgen het zomaar voor niets. Het is een cadeautje. Die laatste mooie, warme en rustige nazomerdagen met van die prachtige geschulpte witte wolken aan de horizon, als uit een oud Hollands schilderij. En terwijl ik over het bospad loop, ben ik mij bewust van al mijn zintuigen. Blaadjes dwarrelen naar beneden, krakend vers. Of kan ik beter zeggen: krakend oud. De zon voelt als een warme deken om mij heen, terwijl bijzonder veel vlinders rond mij heen fladderen. Het stond gisteren ook in de krant: ‘Dagvlinders pieken nog even, door een aangename zomer’.
 Een zacht briesje strijkt langs mijn huid en ik zie één, nee wat zeg ik, twee, zelfs drie eekhoorns! Moest je vroeger naar de Veluwe om deze grappige springers te zien, nu kom je ze zelfs bijna in je achtertuin tegen. En weet je nog, je pakte toen snel je – voor nu ouderwetse - fototoestel, gelukkig zat je rolletje er al in gekruld, en snel maakte je een foto van die eekhoorn om trots aan het thuisfront te laten zien. Je ooms en tantes, broers en zussen, vader en moeder zag je dan speurend de foto bekijken, zoekend naar die eekhoorn, die er dan als bruin vlekje met twee bruine oogjes op stond. Nu kun je er bij wijze van spreken in je eigen omgeving bijna tikkertje mee spelen.
Verder kuierend in dit warme naar de herfst geurende decor zie ik bomen met goudgele kronen met op de voorgrond gele bloemen en weelderige bosjes met rode besjes. Zo verleidelijk dat ik er wel van zou willen snoepen. Maar wellicht zijn ze giftig, dus beter maar niet doen. Want morgen komt er weer zo’n dag! En die wil ik niet missen! 
 

© Corawriter 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten