donderdag 1 maart 2018

Reis met ons mee van Amiens naar Villandry! Deze week tip 4:


Fiets met ons mee van het pittoreske Broglie naar het charmante Bernay met zijn Normandische vakwerkhuisjes


Typische Normandische huisjes in Bernay

Op zoek naar een mooie fietsroute waarmee je van het ene mooie plaatsje naar het andere idyllische plaatsje fietst? En waar je vervolgens kan kuieren langs historische huizen, door een bloemrijk stadpark en je bezoek eindigt op een typisch Frans terrasje?

Parkeer je kampeerwagen op camperplaats Broglie. Hier vind je zo’n 20 ruime plaatsen midden in het groen aan het oude stationnetje met de bakker op 100 meter afstand. Vanaf Broglie fiets je door een groene tunnel richting het historische Bernay met zijn idyllische vakwerkhuisjes. 13 kilometer enkele reis. Deze verrassende Normandische parel herbergt tal van geschiedkundige gebouwen en andere bijzondere elementen die een bezoekje aan dit Fransje stadje dubbel en dwars waard maakt. Bij de Office de Tourisme kun je de stadsroute ophalen die je begeleidt langs talrijke oude houten huizen uit de 15e en 16e eeuw, vaak gedecoreerd met motieven of beeltenissen. Je vindt ze in Rue Thiers, Rue Gaston Folloppe, Rue de Lisieux, Rue Alexandre en in Rue Auguste Leprévost. In het bijzonder Rue Gaston Folloppe herbergt voorgevels in de meest bijzondere kleuren. De riviertjes Charentonne en Cosnier slingeren zich een weg tussen de straatjes door die rijkelijk versierd zijn met de prachtigste composities van bloemen. Tijdens de citytour kuier je door de abdijtuin van de Notre-Dame abdijkerk uit de 11e eeuw, gebouwd in Romaanse stijl.

Geniet ook eens van het panoramische uitzicht over Bernay en de vallei. Met behulp van de trap die te vinden is in Rue du Calvaire kun je de heuvel beklimmen. 

Camperplaats Broglie
Accès Rue du 11 novembre
D49 27270 BroglieZomaar wat Dimpeyfeitjes op smikkelgebied:

Muizen vangen of gewoon wachten op de chips? 

Wist je dat onze getijgerde schavuit er vreemde eet- en drinkgewoonten op nahoudt? Zo smikkelt hij graag een chipje mee. Bij het horen van het kraken van de Lays chipszak komt hij gezellig mee snacken! Ook drinkt hij  liever water uit de kraan dan uit zijn bakje. En wat dacht je van knakworsten sap? Zodra er een blikje geopend wordt, is hij er als de kippen bij! Yoghurtvruchtendrank: één van zijn favoriete shakes!


Heb jij ook een kat met eigenaardige eetgewoonten? Laat je reactie hieronder achter. Wij zijn benieuwd! 


Volgende editie – vrijdag 16 maart
Tip 5: Domfront -  Middeleeuwse stad in Normandië

Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop op www.boekscout.nl en te bestellen bij elke boekhandel met het ISBN nummer: 9789402235630

© Copyright Corawriter 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten