donderdag 15 februari 2018

Reis met ons mee van Amiens naar Villandry! Deze week tip 3:


Wandel door Le Bois des Moutiers in Varengeville-sur-Mer in Normandië


Le Bois des Moutiers: een indrukwekkende tuin 
Je kent het vast nog wel: Varengeville-sur-Mer: vorig jaar bezochten we het idyllische kerkje met het begraafplaatsje en het fenomenale uitzicht over de falaises. Dit jaar bezoeken we de tuin Le Bois des Moutiers, gelegen vlakbij het godshuis. Een tuin die zich onderscheidt van andere tuinen vanwege zijn diversiteit. Niets doet je aan het begin van je bezoek, wandelend langs vrolijk bloeiende Franse borders, vermoeden dat je later door een donker bos zal struinen met internationale uitstraling. Dat komt door de zuurhoudende grond die het toestaat bijzondere soorten als rhododendrons uit de Himalaya, azalea’s uit China, eucryphias uit Chili en esdoorns uit Japan goed te laten gedijen. Opvallend is ook het Engelse park dat als een enorm grasmat voor je uit rolt. Vergeet niet van het uitzicht richting het kerkje van Varengeville-sur-Mer te genieten. En ga op zoek naar de rabarberplant. Hier aan voorbij lopen is onmogelijk want de bladeren zijn indrukwekkend groot! 

Zomaar wat Dimpeyfeitjes op het gebied van het meereizen:


Een halsbandje met een lijntje? Mij niet gezien!
Je vraagt jezelf misschien af: hoe doen jullie dat? En loopt hij niet weg? Zijn jullie niet bang hem kwijt te raken?
Natuurlijk blijft het fenomeen ‘op vakantie gaan’ voor huisdieren altijd wat onwennig: een andere omgeving of soms de baasjes een tijdlang uit beeld kan behoorlijk wat stressmomenten opleveren. Zo ook voor onze eigen tijger. We hebben zelf  diverse mogelijkheden onderzocht: vrienden laten oppassen, overnachtingen in een kattenhotel met deskundige eigenaren, op logeerpartij bij opa en oma. Maar het meereizen, waarbij hij gewoon bij zijn vertrouwde baasjes kan blijven, beviel nog altijd het best en blijkt optimaal te werken. Natuurlijk hebben we ook een tuigje uitgeprobeerd, maar helaas, het was sneller af dan het aan was. Je had zijn triomfantelijke snuit eens moeten zien toen hij de bosjes in schoot!


Volgende editie – vrijdag 2 maart  

Tip 4:  Fiets met ons mee van het pittoreske Broglie naar het charmante Bernay met zijn Normandische vakwerkhuisjes


Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop op www.boekscout.nl en te bestellen bij elke boekhandel met het ISBN nummer: 9789402235630


© Copyright Corawriter 2018


Geen opmerkingen:

Een reactie posten