donderdag 29 maart 2018

Reis met ons mee van Amiens naar Villandry! Deze week tip 6:


Château de Villandry: hier smelten tuin, kasteel en de Loirevallei samen tot één geheel 

Opgenomen in het Unesco Werelderfgoed 


De tuinen bij Château de Villandry

Wie een bezoekje brengt aan de Loirestreek ontdekt romantische kastelen, schilderachtige tuinen en zonnebloemvelden. Bovendien komen cultuurliefhebbers hier ruimschoots aan hun trekken:


Zo is er het kasteel waar Leonardo da Vinci verbleef met zijn schilderij de Mona Lisa (Château d’Amboise) en waar je dus kennis kan maken met de Italiaanse invloeden uit de renaissancetijd. In Château de Chenonceau vind je weer Vlaamse invloeden met Belgische wandtapijten. 
Natuurlijk is het teveel om alle kastelen uitgebreid te beschrijven. Maar speciale aandacht verdient het kasteel van Villandry.Bij geen enkele zijn kasteel en tuin zo'n eenheid als bij Château de Villandry. Deze abstracte tuin met zijn, hoe paradoxaal, golvende vormen, is precies afgestemd op het kasteel; vanuit ieder vertrek biedt de vesting dan ook een fenomenaal uitzicht over de tuinen met het bijbehorende bos. Ook zijn er bloemstukken te vinden, afkomstig uit de tuinen, aangepast aan de kleuren van de kamer waardoor de intensiteit van deze tinten alleen maar wordt versterkt. Warme kleuren kenmerken het kasteel en variëren van zalmroze tot bordeaux. Heel bijzonder is de Oosterse salon met dito plafond. Wat je zeker niet mag vergeten is het panorama uitzicht te bewonderen vanaf het Donjon: hier smelten de tuinen, de Loirevallei en de rivieren de Cher en de Loire samen tot één geheel. Dit beeld is opgenomen in de lijst Unesco Werelderfgoed.  

Bezoek ook het Château Chenonceau en het Château d’Amboise in de gelijknamige plaatsjes


Op zoek naar een camping om de nacht te verblijven na een bezoek aan Château de Villandry? Camping La Confluence in Savonnières is een nette en eenvoudige camping met mooie groene plaatsen in het plaatsje Savonnières gelegen aan de oevers van de Cher. Maak in de avonduren een wandeling langs de Cher terwijl de wolken aan de hemel de zonnestralen filteren en het geheel wordt opgeluisterd door een melodieus kikkerconcert. Wandel met ons mee! 


Camping La Confluence
Route du Bray 37510
Savonnières 
Zomaar wat Dimpey ‘schavuitenstreken’

Oeps, het gaat ook wel eens mis
Natuurlijk wilden we heel wat beelden vastleggen van ons avontuurlijke katertje.
Het fototoestel maakte soms overuren om de leukste en mooiste  plaatjes vast te leggen. Maar dat lukte niet altijd. Zoals die ene keer, toen ik hem bij een plas zag staan, zijn evenbeeld mooi weerspiegeld in het water…het zou de perfecte foto worden. Maar helaas, zodra ik de fotocamera vast had, was hij weeral verder gelopen. Weg spiegelbeeld. Of toen hij mooi in het gras zat, en bij de klik, plotseling wegglipte. De grappenmaker…

Volgende editie – vrijdag 13 april

Tip 7: Fiets met ons mee door de Loirestreek op route nummer 39 (Entre Chinon en la vallée de la Vienne) 

Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop op www.boekscout.nl en te bestellen bij elke boekhandel met het ISBN nummer: 9789402235630

© Copyright Corawriter 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten