donderdag 1 februari 2018

Reis met ons mee van Amiens naar Villandry! Deze week tip 2


Long -  kleine Franse parel aan de Somme met een groot aanbod in cultuur en natuur


Het plaatsje Long aan de Somme
Het kleine plaatsje Long zal je doen verbazen. Dit minuscule Franse plaatsje aan de Somme heeft wel drie historische gebouwen en een prachtige camperplaats (5 euro per nacht): de kerk met zijn klokkentoren, het prachtige 18e eeuwse kasteel met zijn park en kassen, én de waterkrachtcentrale gebouwd in 1902. De stijl van het kasteel is typisch voor deze eerder genoemde eeuw. De bijbehorende serre ligt aan de Somme.
Vanuit Long kun je mooie fietstochten maken langs de Somme. Kilometers plezier gegarandeerd! Fiets mee langs deze rivier met fladderende vlinders en bijzondere libellen. Kano’s, pleziervaartuigen en woonboten vergezellen je vanaf de Somme. Ga je westwaarts, dan rijd je richting Abbeville en Saint-Valery-sur-Somme. Rijd je oostwaarts, dan nader je de stad Amiens met zijn gotische kathedraal. Of breng een bezoekje aan het archeologisch park van Samara gelegen aan deze fietsroute.


Zomaar wat Dimpeyfeitjes op het 
gebied van lookalikes:

Er bestaan heel wat Dimpey 'lookalikes' 
Wist je dat er veel Dimpey lookalikes zijn? Zo kregen wij tijdens ons verblijf in de Somme de schrik van ons leven. In de avonduren maakten we een prachtige wandeling langs de Somme, met als uitvalsbasis de camperplaats in Long. Op de terugweg kwam onze tijger plots uit de bosjes tevoorschijn. We waren een fractie van een seconde perplex. Want hoe kon hij hier zijn? We waren toch best ver verwijderd van onze camper. Toen zagen we dat de tekening niet helemaal overeenkwam met die van ons eigen huisdiertje en bleek het om een lookalike te gaan. We haalden weer opgelucht adem en sloten hem bij terugkomst in de camper weer in onze armen!


Volgende editie – vrijdag 16 februari  
Tip 3: Bezoek Le Bois des Moutiers in Varengeville-sur-Mer in Normandië

Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop op www.boekscout.nl en te bestellen bij elke boekhandel met het ISBN nummer: 9789402235630

© Copyright Corawriter 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten