woensdag 7 juni 2017

West Zeeuws-Vlaanderen geeft bijzondere concerten met de boomkikker in de hoofdrol
In de polders vlakbij Retranchement is de boomkikker te vinden
In West Zeeuws-Vlaanderen speelt zich momenteel in de avonduren wel een heel bijzonder fenomeen af: wie zich vlakbij poeltjes begeeft in de omgeving van vestingstadjes Retranchement, Sluis en Aardenburg, hoort een knarsend geluid. Het lijkt wel of krekels in groten getale hun getjirp tot ver in de omgeving laten horen. Maar dan wel met een paar grote versterkers erbij. Maar niets is minder waar. Het zijn de mannetjes van de boomkikker die deze bijzondere concerten bij het vallen van de avond ten gehore brengen. Wie dit uitzonderlijke geluid eens bij wil wonen, moet bij Crea-Trends aan de Provinciale weg 3 in Retranchement, de weg oversteken, op het fietspad links afslaan, en stil blijven staan bij het poeltje dat zich onderaan het dijkje bevindt.
In de avondschemering hoor je de felgroene amfibie
Terwijl de horizon langzaam oranje kleurt en deze kleurnuance onderbroken wordt met grijze vegen, start een ongekend aantal boomkikkers hun muziekuitvoering. De mannetjes boomkikker doen dit natuurlijk niet zonder reden: zij lokken hiermee de vrouwtjes om zo snel mogelijk haar eitjes te bevruchten. De koeien die zich in het landschap ophouden, lijken er niet meer van op te kijken. Traag bewegen zij zich voort in het weilandje vlakbij dit poeltje dat de leefomgeving vormt voor de boomkikker.  

Wist je dat de boomkikker in 1985 bijna in Zeeuws-Vlaanderen was verdwenen? Maar dankzij inspanningen van stichting het Zeeuwse Landschap, inwoners van Retranchement, Waterschap Scheldestromen en financiële steun van de provincie, is de boomkikker weer helemaal terug. En dat is te horen!

Crea-Trends Vacations biedt kampeerplaatsen en vakantieappartementen aan voor de vakantieganger die op zoek is naar rust, ruimte en natuur. Breng ook eens een bezoekje aan de creatieve winkel met de nieuwste trends in kunstbloemstukken, cadeauartikelen en interieurverfraaiing.

Provinciale weg 3
4525 LD Retranchement
www.crea-trends.nl
creatrends@gmail.com
0117-420 142
 

Lees ook:
Maak een wandeling door het Vijlenerbos: het hoogst gelegen bos van Nederland (12 november 2016)

Copyright Corawriter 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten