donderdag 21 maart 2019

Kampeervriendschappen

Een ontluikende vriendschap veilig achter de lijn
Natuurlijk biedt de camping ook altijd gelegenheid  nieuwe ‘kampeervriendschappen’ te maken.
Die zijn er in diverse vormen. Wij onderscheiden er drie: 
Ten eerste heb je de langzaam ontluikende vriendschappen die beginnen met het naar elkaar staren waardoor er een bepaalde affectie ontstaat, zoals we zagen op de camping bij Lac du Der. Ieder bleef braaf achter de lijn, een tijdelijke grens, uitgerold door de campingeigenaar voor technisch onderhoud.

Ten tweede heb je de agressievelingen. Eén van hen kwamen we tegen op de camperplaats in Saint-Valery-en-Caux. Een woeste Minoes probeerde behoorlijk indruk op ons viervoetige reisgenootje te maken door hard op de voorruit te bonken. Onze avond werd al snel in het donker voortgezet met de gordijnen dicht...





De oog-contact-vriendschap
Tot slot zijn er de campinggasten die de rust zelve blijven en op nette afstand ons tijgertje in de gaten houden: zoals in het plaatsje Long waar een oude Franse heer in zijn chalet verbleef met zijn bejaarde hond, gelegen tegenover onze camper op de camperplaats. Fikkie vond het allemaal wel interessant, dat gescharrel van de camper-
gasten, bezien van achter zijn hekje. En hij hield het veilig bij de oog-contact-vriendschap. Zo zie je maar, als iedereen op zijn eigen stukje blijft of elkaar accepteert, komt het allemaal goed!



Op zoek naar meer ontdekkingstochten? Dan is het boek 'Zatte Bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop bij Boekscout.nl.  

© Copyright Corawriter 2019


Geen opmerkingen:

Een reactie posten