donderdag 28 maart 2019

Fiets met ons mee van het pittoreske Broglie naar het charmante Bernay met zijn Normandische vakwerkhuisjes


Typische Normandische huisjes in Bernay
Op zoek naar een mooie fietsroute waarmee je van het ene idyllische plaatsje naar het andere plaatsje fietst? En waar je vervolgens kan kuieren langs historische huizen, door een bloemrijk stadpark en je bezoek eindigt op een typisch Frans terrasje?

Parkeer je kampeerwagen op camperplaats Broglie. Hier vind je zo’n 20 ruime plaatsen midden in het groen aan het oude stationnetje met de bakker op 100 meter afstand. Vanaf Broglie fiets je door een groene tunnel richting het historische Bernay met zijn idyllische vakwerkhuisjes. 13 kilometer enkele reis. Deze verrassende Normandische parel herbergt tal van geschiedkundige gebouwen en andere bijzondere elementen die een bezoekje aan dit Franse stadje dubbel en dwars waard maakt. Bij de Office de Tourisme kun je de stadsroute ophalen die je begeleidt langs talrijke oude houten huizen uit de 15e en 16e eeuw, vaak gedecoreerd met motieven of beeltenissen. Je vindt ze in Rue Thiers, Rue Gaston Folloppe, Rue de Lisieux, Rue Alexandre en in Rue Auguste Leprévost. In het bijzonder Rue Gaston Folloppe herbergt voorgevels in de meest bijzondere kleuren. De riviertjes Charentonne en Cosnier slingeren zich een weg tussen de straatjes door die rijkelijk versierd zijn met prachtige composities van bloemen. Tijdens de citytour kuier je door de abdijtuin van de Notre-Dame abdijkerk uit de 11e eeuw, gebouwd in Romaanse stijl.

Geniet ook eens van het panoramische uitzicht over Bernay en de vallei. Met behulp van de trap die te vinden is in Rue du Calvaire kun je de heuvel beklimmen. 


Camperplaats Broglie Accè
Rue du 11 novembre D49 27270
Broglie

Op zoek naar meer Frankrijktips? Dan is het boek 'Zatte bramen en andere sfeerverhalen' iets voor jou! Te koop bij www.boekscout.nl. 


© Copyright Corawriter 2019


Geen opmerkingen:

Een reactie posten