maandag 10 april 2017

Ga met ons mee een ommetje maken…

Speur vochtige weides af op zoek naar de Pinksterbloem
Onze voorouders deden het al…een ommetje maken. Zomaar, ‘s avonds na het eten. Over zanderige weggetjes, langs kraakheldere slootjes. Wellicht zagen ze de zon ondergaan. Ik kan mij voorstellen dat de bebouwing toen nog een stuk minder was. Maar waarom doen we het nu niet meer zoveel? Waarom zouden we dat ommetje zomaar weer niet eens oppakken. De zon als een gouden bol zien wegzakken in kraakheldere kreken onder het melodieuze gefluit van vogels. Gewoon, even naar buiten, de longen vullen met die ragfijne voorjaarslucht. Langs de slootkantjes speuren, op ontdekkingstocht. Wist je dat de Pinksterbloem al volop aan het bloeien is? Met zijn zachtroze blaadjes de dagen voor Pasen opfleurend, onder het ontluikende licht van de voorjaarszon…

Wil je ook eens een ommetje maken en op zoek gaan naar de Pinksterbloem? Ga naar buiten en speur vochtige weides af, want inderdaad, dit plantje houdt van natte voeten!
Tip:  Struin mee met het Ommetje de Vennenpad. Kijk voor de routebeschrijving op www.koew8.nl.
Ontdek Koewacht met het ‘Ommetje de Vennenpad’. Een avontuurlijke wandeling door het vlasdorp Koewacht met verrassende historische elementen en mooie natuurwaarden. Trek stevige wandelschoenen aan en start vanaf het Kerkplein in Koewacht. Via verschillende knooppunten word je verder geleid langs een herdenkingsteken refererend aan de W.O II, een luchtwachttoren, en de Boschkreek, de zoetste kreek van Zeeland! Struin over het Vennenpad en de kans is groot dat je zang- en roofvogels en zelfs reeën zal spotten! Neem het trekvlot en geniet van het mooie uitzicht. De wandeling eindigt weer bij de kerk en is 3,9 kilometer lang.
Copyright Corawriter 2017 ©
Lees ook: Een tipje van de lente opgelicht (april 2014)
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten