zaterdag 3 december 2016

Van bos tot meer en van kasteel tot kathedraal: maak kennis met hun markante bewoners!


Wat er aan vooraf ging:
Tip 1:
Maak een wandeling door het Vijlenerbos: het hoogst gelegen bos van Nederland (12 november 2016)

Tip 2:
Laat je verwonderen over de grootste wilde vogel van Frankrijk bij Lac du Der (19 november 2016)

Tip 3:
Bezoek het grootste middeleeuwse kasteel van Europa in het Franse Sedan!
Hoog en imposant torent
     het kasteel van Sedan  boven
je uit
Wel eens weg willen dromen als een prins of prinses in een middeleeuws kasteel? Je veilig willen voelen achter metersdikke muren terwijl een uitzicht over de stad zich voor je uitrolt? Ervaar het middeleeuwse leven in het grootste kasteel van Europa in het Franse Sedan, gelegen in de Franse Ardennen. Een massief en imposant bouwwerk. Het heeft anderhalve eeuw geduurd (start 1424) om dit architectonisch werk te bouwen. Maar dan heb je ook wat: met een omvang van 35.000 m2 bood het bescherming aan zo’n 4000 mensen met muren van 7 tot 27 meter dik! Naar een idee van Graaf de la Marck. In eerste instantie werd het beheerd door de prinsen van Sedan, die over hun eigen staatje regeerden, maar in 1642 kwam het in handen van het Franse koninkrijk. Het kasteel werd niet alleen gebruikt als verdedigingswerk maar ook als luxueus woonverblijf. Tot 1962 had de burcht een militaire functie, maar is tot op de dag van vandaag als educatief museum te bezoeken.
Ga op zoek naar de dobbelende soldaten die in toerbeurten de wacht houden of dineer mee met de heren aan tafel. Maak een reisje door de geschiedenis en leer het leven kennen van Elisabeth van Nassau, dochter van Willem de Zwijger, die trouwde met Henry de La Tour d’Auvergne, de prins van Sedan.
Wil je het kasteelleven echt ervaren? Boek dan een kamer of suite met een middeleeuws thema in Hotel Le Chateau Fort in de volledige gerenoveerde gebouwen in het middeleeuwse kasteel in Sedan. Inclusief bar en restaurant! Wie het nog spannender wil maken, moet in juli en augustus mee met de begeleide  fakkeloptochten door het kasteel en de onderaardse gewelven, elke vrijdag- en zaterdagavond.

Het kasteel is alle dagen geopend. Kosten: 7 euro per persoon. Tot 12 jaar gratis entree.

Volgende keer:
Tip 4: Bezoek de grootste kathedraal van Frankrijk in Reims

© Copyright Corawriter 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten